Hírek

XI. EAHAE Konferencia

XI. EAHAE Konferencia

Suhai Gábor, Semsey Zsófia és Bakanek Bianka képviselték a magyar lovastréning - coaching szakmát október első napjaiban, Németországban.

Az EQ-Skill lovastréner csapatának beszámolója: 

"Az EAHAE konferenciát minden évben különleges eseményként várjuk, hiszen újra találkozhatunk a ló asszisztálta fejlesztéssel foglalkozó kollégákkal. Ráadásul idén a nemzetközi szervezet alapítói, Gerhard és Karin Krebs voltak a szervezők, így még nagyobb kíváncsisággal indultunk Németországba. A három nap alatt sok izgalmas és tanulságos prezentációt és felszólalást hallottunk, sőt ezúttal is lehetőségünk volt néhány gyakorlati feladaton keresztül is betekinteni egymás munkamódjába."

Az EQ- Skill előadásainak témái:

Suhai Gábor - Safety first: Equipments Over The Rainbow
Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a ló asszisztálta fejlesztéshez használt tárgyi eszközöknek? Bemutattuk az EQ-Skill által tervezett, jelenleg kivitelezés alatt lévő új generációs eszközpark első mintaradbját, amit a nemzetközi közönség óriási lelkesedéssel fogadott.
(További részletek az eszközökről, hamarosan az EQ-Skill felületein.)

Suhai Gábor - Horse Assisted Team Developement 
Mi a különbség csapatépítés és együtműködés fejlesztés között, mitől teljesít jobban egy csapat és hogyan tud ebben segíteni a ló? - Patrick Lencioni A csapat 5 diszfunkciója elnevezésű modellje alapján.

Suhai Gábor - Belbin Team Roles and Horse Assisted Developement 
Belbin csoportszerep rendszer egy ismert, könnyen alkalmazható és tudományos alapokon készült kérdőív, ami az egyik legegyszerűbb módja az egyének és csoportok erősségeinek és gyengeségeinek felfedezésére. A 9 csoportszerep segít hatékony, jól teljesítő csapatot építeni, kihasználni a munkakapcsolatokban rejlő lehetőségeket. Hozzájáruk ahhoz, hogy az egyének és a csoportok tükröt kaphassanak és ezáltal tanuljanak magukról. Általános nézet, hogy az egyéni különbségek szétzilálhatják a csoportot, hogy vannak emberek, akik csak úgy nem passzolnak a többiekhez... Más megközelítésben viszont a személyiségbeli különbségek valódi erőforrássá válhatnak, amennyiben tudatosan építünk rájuk. E különbségek természetének megértése vezetőként létfontosságú lépés. Az elmúlt 3 évben  a lovakat és a Belbin –tesztet egyszerre és ugyanazzal a céllal használtuk: dupláztuk a tükröt és ezzel – tapasztalataink szerint – a fejlődést is. A konferencián az EQ-Skill sajá esetpéldáin keresztül bemutatásra került, hogyan kombinálható a Belbin – teszt és a ló asszisztálta fejlesztés a szervezetek számára.

Semsey Zsófia - PTSD & EAP Competences and Limits of Horse Assited Work with Mental Disorders
A PTSD kezelése komoly feladat a képzett pszichoterpeuták számára is: szakmailag felkészült és tudatosan felépített kezelést igényel. A ló asszisztálta pszichoterápia megfelelő terápiás módszernek bizonyul, de kizárólag felelős és kompetens szakember közreműködésével, egyéb esetben nagyra nő a retraumatizáció vagy más, nem kívánatos következmények kockázata.

Suhai Gábor - What Makes a Horse Assisted Education Process to Become a Coaching? 
Tudjuk, hogy a ló projektív és reflektív felületként van jelen a coachee számára, de melyek a coach/tanácsadó szerepei és felelősségei? Hol a határ coaching és pszichoterápia között? 

(Az előadások anyagai honlapunkról letölthetőek.) 

"Szakmai elveink és üzeneteink igazán érdemi beszélgetéseket inspiráltak. Örömmel tapasztaltuk, külföldi kollégák nyitottak az együttműködésre, így új lehetőségekkel, ötletekkel, tanulságokkal és persze barátokkal gazdagodtunk."

Jövőre Kalifornia ad otthont a rendezvénynek, 2017-ben pedig a magyar közönségnek kedvező helyszín van kilátásban...

A konferencia fontosabb tapasztalatairól, a ló asszisztálta fejlesztés nemzetközi trendjeiről következő Lovas Platformunkon számolunk be az érdeklődőknek. Részletek és jelentkezés itt

European Association of Horse Assisted Education

HorseDream Concept

A képen szereplők balról jobbra haladva: Erik Gierts (Equi-Jobbing, Franciaország), Suhai Gábor (EQ-Skill), Semsey Zsófia (EQ-Skill), Bakanek Bianka (EQ-Skill), Stanisław Kordasiewicz (Consensus Way, Lengyelország), Carmen Valenzuela (HorSense, Spanyolország), Heike Andreschak (Andreschak.biz, Németország), Christine Schöneberg (Horse Dream Campus, Németország)


fénykép: Carmen Valenzuela - http://www.horsense.es

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »