Hírek

SZMT Lovas Platformok

SZMT Lovas Platformok

2016-ban is folytatódnak a lovas platformok!

Célunk továbbra is az, hogy a szakmai csemegéken és a bepillantás lehetőségén túl egységes szemléleti, módszertani és gyakorlati alapokat adjunk ehhez a speciális módszertanhoz, definiáljuk kereteit annak érdekében, hogy kialakulhasson egy elkötelezett érdeklődőkből és hozzáértőkből álló szakmai közösség.
Várjuk mindazokat, akik dolgoznak, dolgoznának a módszertannal, s természetesen minden SZMT-s, SZMT közeli és SZMT-n kívüli érdeklődőt.

A program szakmai koordinátora: Suhai Gábor

Helyszín: BKIK –Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99., 7. emelet, Széchenyi terem

Részvételi díj:
SzMT tagoknak ingyenes
Külsős diákok részére 600 Ft/fő/alkalom
Külsős résztvevők részére 1200 Ft/fő/alkalom

Jelentkezés: titkarsag@szmt.hu ; bakanek.bianka@eqskill.hu

Lovas Platform I. alkalom

Időpont: 2016. február 19., péntek 18.00-19.30

A lovastréner kompetenciái – speciális képzések és képzési hangsúlyok itthon és külföldön

Ezen az alkalmon bemutatjuk és megvizsgáljuk az elérhető hazai és külföldi képzési és önfejlesztési lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a lovas és „lovatlan” (tanácsadói, tréneri, coach, OD) kompetenciák az ügyféligényeket is kiszolgáló, de minden szempontból biztonságos és valódi hozzáadott értéket teremtő egésszé álljanak össze.

 

Lovas platform II. alkalom

Időpont: 2016. április 22.,  péntek 18.00-19.00

A ló asszisztálta coaching: önálló műfaj vagy módszertani panel, mely „lovatlan” folyamatba is beilleszthető?

Az alkalmazás lehetőségei, indikációi és kontraindikációi

A ló asszisztálta tanulás (HAE) egyik alapvető formája a coaching. Miben más, milyen előnyökkel, többlettel szolgálhat a ló bevonása a folyamatba?Alkalmazható-e önálló műfajként a lovas coaching (azaz építhető-e kizárólagosan a lóval végzett munkára a folyamat)? Melyek azok a sajátságai, melyek kivételesen hatékonnyá teszik, s melyek azok, amikkel „csínyján” kell bánni? Ötvözhető-e a lovas munka más módszertanokkal, ha igen, hogyan? Ezeket – és a résztvevők által felvetett – kérdéseket járjuk körül ezen az alkalmon, melyre sok szeretettel várjuk azokat a coachokat is, akik „lovatlan” módszertanokkal dolgoznak.

 

 Lovas platform III. alkalom

Időpont: 2016. október 21.,  péntek 18.00-19.00

Tisztelet és bizalom: párhuzamok a ménesben és a szervezetben - vezetési pozíciók, hatalmi jelzések, kontroll és irányítás…

- vendégünk Pataky Kata okleveles Monty Roberts instruktor -

A lónak evolúciós múltjából fakadóan veleszületett szükséglete, hogy „valaki mozgassa a lábát”, azaz vezetője legyen. A természetes lócsoportokban tiszta és egyértelmű, valamennyi egyed által elfogadott hierarchia alakul ki, ami meghatározza, ki vezet kit, ki működik együtt kivel. Az együttműködés a lócsoportokban mindig win-win jellegű: az egyed komfortérzete és túlélési esélyei egyaránt jelentősen növekednek általa. Ugyanezen „kotta” mentén viszonyul a ló az emberhez is: feltétel nélkül együttműködik, amennyiben a szándékok és a célok egyértelműek, a kapcsolati rendszerben érzékelhetően megjelenik a kölcsönös bizalom és tisztelet. Egy ilyen rendszerben a vezető „befektetése” pozíciója eléréséhez és megtartásához a tiszta, következetes kommunikáció és a hatalmi/vezetői önreflexió, mások és saját szükségleteinek folyamatos monitorozása és összecsiszolása. Mi és hogyan emelhető át mindebből a vezető- és szervezetfejlesztés területére? Ezeket a gondolatokat, kérdéseket járjuk körül a Platformon, reményeink szerint a résztvevők minél nagyobb bevonódásával, hozzájárulásával.

 

 Lovas platform IV. alkalom

Időpont: 2016. november 25.,  péntek 18.00-19.00

Kapcsolatok és önismeret – amire a lovak taníthatnak

A hatékony személyes működés alapja a reális önismeret. Vannak szociálpszichológiai elméletek, melyek szerint énképünk szinte teljes mértékben a másoktól kapott visszajelzések mentén alakul ki és formálódik. Kapcsolataink során számtalan visszajelzés jut el hozzánk a saját működésünkre vonatkozóan – kérdés, mennyire objektívek ezek és mit tudunk velük kezdeni. A lovak segítségével végzett önismereti munka alapja, hogy a tőlük kapott visszajelzést „kénytelenek” vagyunk torzításmentes és őszinte reakcióként értékelni és elfogadni. A lovak segítségével tehát ráláthatunk arra, hogyan vagyunk jelen emberi kapcsolatainkban, képesek vagyunk-e annyira megbízni önmagunkban, hogy védekezés vagy bagatellizálás helyett reálisan értékelve a kapott visszajelzéseket, folyamatosan alakítsuk, formáljuk az önmagunkról alkotott képet, s ezen keresztül építsük, jobbítsuk kapcsolatainkat is...

 

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »