Hírek

MPT Filmklub az ELTE-n

MPT Filmklub az ELTE-n

Szeptember 26-án, pénteken Sidney Lumet 3 Oscar-díjra jelölt filmje, az Equus kerül vetítésre. Ez alkalommal - a film témájából adódóan - kiemelt szerepet kap a ló, mint szimbólum értelmezése.

Az MPT Filmklub célja, hogy pszichológiailag inspiráló filmalkotásokat mutasson be, majd a filmekhez kapcsolódóan a lelki jelenségek rejtelmeiről, jellemzőiről, működési szabályszerűségeiről beszélgetésre invitálja a közönséget. A filmklubban lehetőség nyílik a választott filmek közös megtekintésére és megvitatására. A cél az, hogy a filmbeli szereplőkről, történetekről és szimbólumokról való együttes gondolkodással lehetővé váljon a filmek által érzékletesen és élményszerűen megjelenített lélektani folyamatok felfejtése.

 A következő film:            
Sidney Lumet (2011):
Equus (137 perc)

A vetítésre kerülő nagysikerű, klasszikus film történetének kiindulópontját egy fiatal lovászfiú által elkövetett brutális cselekedet, hat ló megvakítása jelenti. A fiú pszichiátriai kezelés alá kerül, amely során egyrészt lépésről lépésre kibontakoznak a látszólag érthetetlen tett lélektani mozgatórugói; másrészt fokozatosan feltárul a kezelőorvos belső vívódása, saját szakmájának, családjának és végső soron önmagának az árnyoldalával való szembesülés. A történet megértésében központi szerepet kap az Equus (Ló) szimbólum értelmezése, archetipusos hátterének felfejtése, melyhez megfelelő megközelítést ad a jungi analitikus pszichológia.

Meghívott vendégek:

Dr. Szombati Ágnes pszichoterapeuta, jungi analitikus kiképző terapeuta Időpont2014. szeptember 26. 17.00 óra HelyszínELTE Pszichológiai Intézet – Budapest, VI.ker. Izabella u.46. 216. A filmklub minden laikus és szakmabeli érdeklődő számára nyitott! További információk a filmről itt.

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »