Hírek

Interjú Suhai Gáborral

Interjú Suhai Gáborral

Megjelent a Lovaskultúra folyóirat első száma! A Dobozy László tiszteletére alapított lapban többek között megjelent egy beszélgetés Suhai Gáborral, melyben elgondolkodtató és inspiráló gondolatait osztja meg az olvasókkal.

 Részletek a cikkből:

"A jó tréner, a jó coach, a jó szervezetfejlesztő szerszámosládából dolgozik, és az adott feladatnak, szervezetnek, problematikának megfelelően választja ki azokat az eszközöket, amelyekkel a leghatékonyan tud beavatkozni. Tapasztalataink szerint a ló a szervezet- és vezetői készségfejlesztésben is kombinált fogóként – ha nem is univerzálisan, de multifunkcionálisan – működik részben az eddig elmondottakból következően, részben pedig három fontos tényező miatt."

"Az első, hogy a jelen vezetői nem ismerik a lovat. Nyolcvan - száz évvel ezelőtt mindenkinek – még a városi embernek is – közvetlen személyes kapcsolódása volt hozzá, hiszen a városokban fiákerek és omnibuszok jártak autók és autóbuszok helyett. Tehát a találkozás a lóval újszerű helyzet a vezetők számára. Bizonyos értelemben ugyanúgy újszerű, mint egy sor szervezetbeli szituáció, üzleti helyzet, megoldandó probléma vagy kezelendő krízis."

"A másik nagyon fontos dolog, hogy a ló tisztán, egyértelműen – korra, nemre, beosztásra, fizetési sávra, szervezeten belül elfoglalt hierarchikus pozícióra való tekintet nélkül – azonnali direkt visszajelzést ad arra, amit csinálok. A vezetők minél magasabban vannak a szervezeti ranglétrán, annál kevesebb direkt, egyértelmű, őszinte és konstruktív visszajelzést kapnak. A pozíciójukkal egyenes arányban átpolitizált és érdekorientált minden visszajelzés, ami eljut hozzájuk. Márpedig a reális,  jól működő énképünket – amire az önismeretünket alapozhatjuk – a másoktól kapott visszajelzésekből építhetjük fel. Ha torzak a visszajelzések, torz lesz az énképem. Nem reális önismeret mellett pedig sokkal nehezebben fogom tudni kezelni az emberi kapcsolataimat. A vezetői munka hetven-nyolcvan százalékban az emberi kapcsolatokon, az úgynevezett people menedzsmenten múlik."

 

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »