Hírek

EAHAE konferencia

EAHAE konferencia

Idén októberben, Németországban rendezik a Ló Asszisztálta Tanulás Európai Szövetségének (EAHAE) éves konferenciáját, amelyen idén Suhai Gábor "Belbin csoportszerepek a ló asszisztálta vezetőfejlesztésben" címmel vezet szakértői szekciót.

A Belbin csoportszerep rendszer egy ismert, könnyen alkalmazható és tudományos alapokon készült kérdőív, ami az egyik legegyszerűbb módja az egyének és csoportok erősségeinek és gyengeségeinek felfedezésére. A 9 csoportszerep segít hatékony, jól teljesítő csapatot építeni, kihasználni a munkakapcsolatokban rejlő lehetőségeket. Hozzájáruk ahhoz, hogy az egyének és a csoportok tükröt kaphassanak és ezáltal tanuljanak magukról. Általános nézet, hogy az egyéni különbségek szétzilálhatják a csoportot, hogy vannak emberek, akik csak úgy nem passzolnak a többiekhez... Más megközelítésben viszont a személyiségbeli különbségek valódi erőforrássá válhatnak, amennyiben tudatosan építünk rájuk. E különbségek természetének megértése vezetőként létfontosságú lépés.

 A ló asszisztálta fejlesztés azon a koncepción alapszik, miszerint a ló jelenléte tükörként szolgál az egyének és csapatok működésére. A tiszta és érdekmentes visszajelzés segítségével felfedezhetőek, tudatosíthatóak, elogadhatóak (és ha szükséges) megváltoztathatóak az egyén és csoport tulajdonságai, viselkedése. A lovak segítségével egészen új fajta kommunikációs, kapcsolati és együttműködési összhang teremthető meg.

Az elmúlt 3 évben  a lovakat és a Belbin –tesztet egyszerre és ugyanazzal a céllal használtuk: dupláztuk a tükröt és ezzel – tapasztalataink szerint – a fejlődést is. A konferencián szeretnénk bemutatni a Belbin Csoportszerep rendszert és néhány esettanulmányt, melyek szemléltetik, hogyan kombinálható a Belbin – teszt és a ló asszisztálta fejlesztés a szervezetek  számára.

Suhai Gábor a Ló Mediálta Coaching szekcióban  a ló mediálta fejlesztés coachinggá alakulási folyamatáról tart rövid felszólalást.

A konferencia időpontja: 2015. október 2-4.
A konferencia helyszíne: Németország
A konferencia programja.

Vissza az előző oldalra
EQ Skill 1022 Budapest,
Bimbó út 5.
Telefon: +36 1 950 6754
Lovas tréningek - példaadó projektszemle
Tréningek - amire büszkék vagyunk
Coaching - a komplex szemlélet jegyében
Hírek
Train the Trainer 2021

2021 júlis 20-21.-én nemzetközi képesítést adó, a Szervezetfejlesztők…

HorseDream TTT és HDPLW l

A Train The Trainer lovastréner képzés 22 éves nemzetközi hagyománnyal…

TrainTheTrainer 2017

 Az EAHAE képzési rendszerében akkreditált, a  Szervezetfejlesztők Magyarországi…

NVA 2017

 PÁLYÁZAT Az EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft.…

Különdíjas az NVA

Az Év Pro Bono kezdeményezése díj már korábban is létezett, de…

Még több hír »